20.2.08

Dünya Saati!

29 Mart'ta elektriksiz bir saat!
REUTERS-CANBERRA 29 Mart günü dünya çapında 24 şehirden 30 milyon insan elektrik kullanımına bir saat ara verecek. Çevre koruma grubu World Wildlife Foundation (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından organize edilen Earth Hour (Dünya Saati) isimli etkinlik, geçen sene Avustralya'nın Sidney kentinde yapılan ve 2.2 milyon kişinin katıldığı bir saatlik etkinliğin ikinci ayağı niteliğinde. Tek fark, bu yıl şehir sayısının 24'e çıkmış olması.

Bu sene elektrikli aletlerini kapatacak şehirlerin arasında, San Francisco, Bangkok, Kopenhag, Chicago ve Tel Aviv de var. Earth Hour direktörü Andy Ridley'e göre dünya çapında da geçen sene Sidney'de olduğu kadar katılım olursa yaklaşık 30 milyon insanın eyleme destek vermesi bekenebilir. Dünya saatine katılacakların 29 Mart akşamı 20.00'da ışıklarını ve önemli olmayan elektrikli aletlerini bir saatliğine kapatmaları isteniyor. Amaç, küresel karbon salınımına dikkat çekmek.

Peki senin yapacak daha iyi bir planın var mı?


7 yorum:

Okyanu∫takί rüzgar ~ dedi ki...

Bunu bilmiyordum. Ancak, cok akıllıca bir eylem fikri.

mart 29 a gelince..

Umarım bir planım olur.Zira, karanlıktan hafif tırsar oldum bu ara =)

rabarba dedi ki...

Doğal kaynaklarının durmadan azaldığı, yaşamın sürekliliğinde insanoğlunun keni elleriyle hazırladığı sonun karanlığını düşün ve sonra gerçekten gerçekte neden korkman gerektiğin hakkında karar ver. ( çok mu didaktik oldu ne! :) )

Okyanu∫takί rüzgar ~ dedi ki...

ben biraz romantiğimdir ama =)

rabarba dedi ki...

O zaman 29 Mart'ı mum ışığında geçirirsen tamamdır, şarapta cabası olur :)

mikla dedi ki...

e peki benim doğum günüm ne olacak?

rabarba dedi ki...

Biz bütün ışıkları ne için kapatıcaz sanıyorsun ;) Elbette üzerinde mumlarla ışıl ışıl pastan gelsin diye akıllım.

mikla dedi ki...

hiiii... ağız kulaklarda ve alkış efekti...